Turer i Norge

Naturopplevelser i verdensklasse

Interessen for turer i Norge har økt mye de siste årene, og flere og flere får øynene opp for den vakre naturen vi har i vårt eget land. Siden de aller fleste i dag vokser opp i byer og større tettsteder, får ikke de fleste den samme oppdragelsen i naturen som var vanlig for nordmenn i gamle dager. Norsk natur skal være tilgjengelig for alle, og her i denne artikkelen ønske vi å kunne hjelpe deg med å finne de beste turområdene for deg og ditt nivå.

Det er mye som er viktig å tenke på før turer. Det aller viktigste er at du er godt forberedt, og lytter til erfarne fjellfolk.

Fotturer i Norge

Vær trygg på turer i Norge

Skal man planlegge en tur som går over flere dager, er godt og riktig utstyr essensielt. Det er også viktig å tenke på før turer at alt må bæres, så pakk lett og effektivt.

De aller fleste plasser har muligheter for mobildekning, men er du langt inne i fjellheimen kan ikke dette garanteres. En av de viktigste fjellvettreglene er å si fra hvor du skal. Om du plutselig blir overrasket av en snøstorm er det en fordel om redningsfolkene vet hvor du dro.

Flotte turer langs kysten

Mange turister fra utlandet som drar på turer i Norge er ute etter å oppleve de mest kjente severdighetene. Med utgangspunkt i Stavanger kan man besøke den berømte Lysefjorden, og oppleve det spektakulære stupet som faller hundrevis av meter rett ned fra Prekestolen.

Vil du unngå folkemengdene, er fjordområdene i Sogn og indre Hardanger svært vakre, og det finnes mange spennende turforslag. Kommer du hit om våren får du oppleve blomstring og fantastiske farger, og om høsten kan du oppleve både eplesanking og blader i alle mulige former for gult, brunt og rødt.

Utfordringer i Nord-Norge

Om du vil finne de beste turområdene for mer utfordrende turer kan vi anbefale deg å vende nesa nordover. I den nordlige delen av landet vil du finne de mest uberørte nasjonalparkene, og du kommer ikke utenom Lofoten. Klima og landskap er litt mer brutalt nord for polarsirkelen, men dette gir også ekstra glede og utfordringer til deg som har litt erfaring.

Du kan dra på tusenvis av forskjellige turer i Norge, og mange av oss har flott natur omtrent i bakgården. Avhengig av hva du er ute etter, kan du finne de beste turområdene for dine behov. Med både skarpe tinder og slake daler har landet vårt alt å by på, om du tar deg tid til å utforske det litt.

Norsk natur